Arina Spătaru: Clarificări cu privire la atacul coordonat al Grupării Șor asupra instituțiilor de drept

Atunci când am anunțat această investigație v-am spus că se vor activa slugile lui Sor? Ca vor arunca cu zoaie nu doar asupra mea, dar asupra la toata ancheta? Asupra la toți cei care au muncit în această investigație?

Poftim, priviți-vă eroii.

Instituțiile de drept implicate in investigația grupării sor sunt supuse la moment unui atac fără precedent.

Atacurile sunt de natură politică cu implicarea instituțiilor media afiliate.

Atacurile sunt făcute cu impunitate, in stilul grupării Șor, pentru ca știu ca liderii din procuratura anticorupție, SIS, sau PG nu pot reacționa fără a periclita bunul mers al anchetei și fără a-și încalcă statul de funcționar apolitic.

Se fac presiuni pentru a extrage informații suplimentare din ancheta, exact cu scopul de a compromite acest dosar.

Politicienii cumpărați de Sor sunt înspăimântați de datele care sunt in achita, sunt înspăimântați de faptul ca vor fi deconspirați și ies la rampă unul câte unul.

O cheie comună sunt tezele, identice, de la zoinițele lui Sor la foști ambasadori în capitale europene. Repetă aceeași mantră care se rezumă la un singur lucru:

Se cere expunerea publică a faptelor din dosar, stoparea anchetei si decapitarea instituțiilor de drept.

Ne așteptam ca partidele lui Șor – renaștere și șansa sa reacționeze vehement.

Ne așteptam ca socialiștii și comuniștii, să reacționeze vehement pentru ca Șor este egal cu interesele federației ruse.

Dar iată ca politicieni pro europeni sar in apărarea lui Sor.

Între cei mai acerbi politicieni pro europeni care au atacat aceasta investigație s-a remarcat Igor Munteanu și colegii din conducerea CUB.

Partidul este prea mic să merite o replică dar modelul este relevant pentru stilul lui Șor de acțiune.

Tragem linie și facem concluzia la ieșirea disperată a domnului Munteanu and company.

Pentru domnul Munteanu si alții ca el, este mai credibil infractorul Șor decât șefa procuraturii anticorupție Veronica Dragalin. Despre ce asta vorbește?

Domul Munteanu cere decapitarea instituțiilor care au reușit să demaște sistemul de finanțare al criminalului Șor. Despre ce asta vorbește?

Domnul Munteanu face presiuni asupra mea și a altora implicați în anchetă, pentru a obține detalii care sa compromită ancheta! Despre ce asta vorbește?

Domnul Munteanu trebuia să înceapă conferința cu un simplu fapt: Mihail Bagas, deja arestat pentru că transporta SACI cu BANI pentru partidele din Moldova, a fost membru fondator al Coaliției pentru Unitate si Bunăstare!

O chestie foarte interesanta – Igor Munteanu a emis o serie de întrebări – întrebările sunt copy paste (chiar in aceeași ordine) de pe o postare anterioara a telegraph.md.

Telegraph md pare să fie una din trompetele lui Șor. La o căutare simplă pe site toate știrile despre Sor sunt practic comunicatele lor de presă. Ei preiau și tirajează deja de mai mulți ani toate narativele lui Șor cu laude, discursuri, opinii pro Șor. 

Deci iată – Domnul Munteanu ambalează frumos, cu accent de ambasador,

EXACT aceleași idei emise de Șor și liderii Renaștere, Șansă, LOC și alte partide compromise. Poate asta este coaliția pentru unitate și bunăstare promisă de domnul Muneanu?

Cetățenii înțeleg. Noi ȘTIM.

Post scriptum

Domnul Munteanu este o dezamăgire constantă. Și-a dezamăgit electoratul și următoarele alegeri vor arăta asta. Si-a dezamăgit membrii partidului și aceștia au migrat masiv la alte partide. Dar Domnul Munteanu si-a dezamăgit chiar și finanțatorul.

Este deja publică imprimarea în care Șor ni se plânge de faptul că nu este mulțumit de nici un proiect politic în care a băgat bani.

Dar aceasta ieșire publică nu este doar despre Munteanu. Acest partid de buzunar arată clar cum se acționează.

Noi vedem inclusiv deputați PAS care aruncă umbre de îndoială, vedem canale media cu jurnaliști care pretind să fie independenți, care ne povestesc fix teoriile lui Ilan Sor.

Vedem analiști și experți chemați în studiouri să își exprime îndoiala si neîncrederea in ancheta.

La ordinele cui, vă întreb?

Eu v-am spus. Cetățenii înțeleg, Noi știm!

Am solicitat pază personală de la CNA. Pentru că intimidările devin din ce in ce mai obraznice.

Acestea fiind spuse, solicităm conducerii PAS să își curețe rândurile, sau vor începe să plece din PAS oamenii onești, lăsând în urmă jocurile politice.

Solicităm prim ministrului Recean să verifice integritatea și bunele intenții ale miniștrilor săi. sau, vor începe să demisioneze miniștrii onești care nu vor să fie asociați cu oamenii lui Șor.

Nu in ultimul rând mulțumim partenerilor externi pentru suport si răbdare cu instituțiile noastre.

Mulțumim ofițerilor integri pentru munca care o fac si pentru reziliența lor in fata la toate aceste presiuni coordonate de gruparea Sor!

Am început curățarea clasei politice și nu ne vom opri!

Știm cum, avem cu cine și suntem mai hotărâți ca niciodată.

Citește și aceste articole

Săptămâna trecută, ALDE a felicitat cetățenii Republicii Moldova pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Această oportunitate istorică merită recunoscută la adevărata ei valoare și trebuie să fie startul unei transformări autentice, ireversibile a țării noastre.
Bună ziua dragi prieteni și bine v-am găsit la nouă ediție a emisiunii Arina Spătaru Live. Ca de obicei răspundem la întrebările voastre și abordăm problemele cele mai relevante pentru cetățenii Republicii Moldova.
Sunt Arina Spătaru, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) la Primăria Chișinău. Cu deviza „Stăpâni la noi acasă” vreau să aduc transformări semnificative în viața noastră.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu