Arina Spătaru Live II: Ce caută preoteasa în politică? De ce candidez la primăria capitalei? Și ce am făcut cu banii lui Șor?

Buna seara, prieteni! Vă Mulțumesc ca urmăriți Arina Spătaru live. Puneți like, dați zbate, comentați, pentru ca astăzi voi Răspunde la cele mai frecvente întrebări puse in live-urile mele recente.

 De ce ați intrat în lupta pentru primăria capitalei?

Pentru că nimeni nu a intrat cu adevărat în lupta pentru primăria capitalei! Da, până ieri, erau deja peste 20 de candidați, dar toți ca unul știu că nu au șanse să îl învingă pe Ceban. Cu atât mai mult Lilian Carp. Toți fac figurație să-i vadă lumea. Toți vor câteva minute pe sticla ecranelor. Nimic mai mult!

Noi am văzut că aici este pericolul cel mai mare – vectorul pro european poate ceda vectorului estic. Noi am văzut că Ceban face în Chișinău același dezastru pe care îl face PAS în toată țara.

  • Noi nu suntem și nu vom fi niciodată de partea agresorului din est. Vom demonstra asta!
  • Ceban și echipa lui sunt demult contaminați de putinism. Vom demonstra asta!
  • Cel mai grav – Ceban aduce capitala țării la default – sub ochii partidului de guvernare care nu se implică! Poate cei din pas nu înțeleg, poate nu vor! Noi vom demonstra asta!

Dar cel mai important – noi nu vom sta cu mâinile în sân. Suflecăm mânicile din nou, ne implicăm și arătăm Chișinăuienilor cine este Ceban! Și lasă să decidă oamenii din Chișinău. Avem un singur obiectiv- să redăm dreptul oamenilor din Chișinău să fie stăpâni la ei acasă!

Care este relația ALDE cu PAS?

ALDE construiește principalul POL de opoziție pro europeană din Republica Moldova! Pentru că Moldova merită mai mult. Pentru că noi merităm să fim stăpâni la noi acasă! PAS este un partid incompetent care profită de războiul din Ucraina, profită de miliardele trimise de occident și la schimb ne oferă doar slogane! ALDE monitorizează și sancționează greșelile celor de la PAS și nu poate fi aliatul acestora – ci spaima lor cea mai mare!

AU pus toate tunutile pe noi, jurnalisti, televiziuni si experti care sa ne critice! Nu vor reusi sa ne opreasca! Noi mișcăm cu adevărat lucrurile înainte! Până acum asta am arătat și asta vom face în continuare! Ne implicăm activ în lupta anticorupție – și asta s-a văzut! Aducem piața energetică în albia interesului național – am început această luptăî și o vom duce până la capăt.

 Monitorizăm cum sunt cheltuite miliardele imprumutate in numele nostru si in curand vom veni cu dosare docuementate pe această temă. Ne implicăm activ în rezolvarea conflictului transnistrean potrivit legislatiei si justiției internaționale. Rămâneți aproape pentru că vom veni cu noutăți foarte și foarte importante! Intrebare

Ce cauta o preoteasă în politica pro europeană?

De ani de zile, ni se sevește o minciună gogonată. Ca ori ești cu europa ori ești cu Biserica. Ori ești cu valorile tradiționale, ori ești progresist cu Uniunea europeană. Dragii mei, Europa adevărată, este deja demult la noi în casă și în suflet. În familiile de gospodari mereu a fost. Prosperitate bazată pe muncă, respect pentru om și pentru credință lui, dreptate și egalitate în față legii. Asta înțelegem noi prin valori europene!

Noi din neam în neam am avut astfel de valori – chiar cu mult înainte că Uniunea Europeană să existe! Pentru asta noi vrem astăzi integrare europeană! Europa care ne-o aduce PAS nu-i Europa spre care mergem noi. Noi NU ne-am bătut de câteva decenii pentru integrare europeană că să devenim gunoiștea Europei!

Pentru că asta e oferta europeană a guvernării PAS: Gunoiștea Europei: economic, social și moral! Nu vrem produse proaste, rebuturi din Europa, vândute la preț de Glamour la Chișinău. Ne-am săturat ca moldovenii noștri să vadă Parisul de pe șantierul de construcții unde lucrează ca robii, iar moldovencele noastre să vadă Roma de pe ferestruica camerei de batantă sau mai rău, de pe marginea șoselei. Nu vrem investitori europeni care sunt căutați la ei acasă de creditori și de poliție. Nu vrem alți comisari care să ne învețe când se poate și când nu se poate ne facem cruce la noi acasă!

Repet, asta nu e EUROPA noastră. În majoritate covârșitoare, Europa e creștină, iubește tradițiile și valorile conservatoare! Europa își respectă fermierii, muncitorii, cetățenii în general și atunci când nu-i respectă, tremură capitalele europene sub protestele francezilor, italienilor, germanilor. Pentru că ei știu că sunt stăpâni la ei acasă! Asta noi vrem și noi asta o să obținem! Vrem să fim stăpâni la noi acasă!

Ce cauta o preoteasă sub acoperire?

Dragi prieteni, creștinii iubesc adevărul și dreptatea! Țineți minte? Fiți Nevinovați ca porumbeii și înțelepți ca șerpii, da? Adică ei vin și ne fură viitorul, ne corup primarii, deputații, ne sărăcesc și noi trebuie să aplecăm capul?

Noi, moldovenii, avem o zicală veche: Capul plecat, sabia nu-l taie dar începe să pască! Exista o mânie legitimă în fața hoției și nedreptății. Și există obligația față de comunitate să faci pasul înainte, să pui umărul la înfăptuirea dreptății. Dacă asta se poate doar asumând statutul de agent sub acoperire – atunci așa facem! Și mai este un lucru important! Toată povestea asta cu Șor trebuia scoasă din propaganda PAS și dusă în instanță!

Cu vinovați și dosare! Deja de ani de zile guvernarea folosește sindromul Șor să își bată joc de raioane întregi! De Orhei, de Bălți, de întreaga regiune găgăuză. Oriunde partidul PAS nu este iubit de către oameni, guvernarea le taie fondurile, guvernarea le pune eticheta de Șoriști! Numai legea si dreptatea poate face lumină! Iată de ce este nevoie de investigație în aceste cazuri. Cei vinovați de spălarea banilor lui Șor – să răspundă în fața legii! DAR în fața cetățenilor onești și nemulțumiți să răspundă guvernarea!

Sper că este clar pentru toată lumea.

 Unde sunt banii lui Șor?

Să fie foarte clar – nu există banii lui Șor. Banii lui Șor sunt de fapt banii furați de Șor de la moldoveni. Deci banii furați de Șor sunt la Șor pe conturi, o parte documentați de catre anchetatori și returnați în bugetul de stat! Singurul regret este că nu am reușit să-l convingem să trimită mai mulți bani pentru a-i pune pe contul statului! Vreau să fie foarte clar: Juridic – În cazul partidului ALDE a avut loc o TENTATIVĂ de finanțare ilegală! TENTATIVĂ!

Nici un leu de la Șor nu a fost folosit de partidul ALDE și nici nu va fi folosit! E foarte și foarte simplu: Noi am activat legal și legitim pentru a consolida un partid pro european – ALDE. Noi l-am prostit pe Șor că ne-a cumpărat, în timp ce, de fapt, banii și informațiile de la el ajungeau la procurori. Ancheta merge mai departe și veți vedea mai multe rețineri, mai multe nume sonore.

Și repet, inclusiv în adresa organelor de anchetă – așteptăm ca Șor și principalii organizatori să răspundă în fața legii. Doar așa vom opri sindromul Șor. Intrebare Ce se întâmplă cu sesizarea lui Șor la procuratură? Șor a mințit, așa cum el obișnuiește. Noi am verificat la procuratură și nu ajunsese nici un document de la Șor către ei. Dar – lucrurile nu se vor opri aici.

Noi îl vom acționa pe Șor în judecată pentru defăimare! Noi vom cere de la Șor despăgubiri și Șor va pierde încă mult mai mult decât a pierdut până acum! Cât despre răzbunarea lui Șor – pe care o așteaptă toți fricoșii – vreau să vă spun ceva important!

Vă reamintesc și-i reamintesc și lui Șor! Am făcut parte din echipa care s-a luptat cu Plahotniuc când acesta controla toată țara. Când chiar Ilan Șor stătea ca un cățeluș, închis în vila lui, așteptând ordinele de la Plahotniuc! Și el credea că ne va închide gura și ne va speria! Unde-i Plahotniuc acuma? Noi am învins atunci și vom învinge și acum! Știm cum, avem cu cine și avem cu ce!

Și cel mai important lucru, dragi prieteni!

Suntem stăpâni la noi acasă!

Citește și aceste articole

Săptămâna trecută, ALDE a felicitat cetățenii Republicii Moldova pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Această oportunitate istorică merită recunoscută la adevărata ei valoare și trebuie să fie startul unei transformări autentice, ireversibile a țării noastre.
Bună ziua dragi prieteni și bine v-am găsit la nouă ediție a emisiunii Arina Spătaru Live. Ca de obicei răspundem la întrebările voastre și abordăm problemele cele mai relevante pentru cetățenii Republicii Moldova.
Sunt Arina Spătaru, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) la Primăria Chișinău. Cu deviza „Stăpâni la noi acasă” vreau să aduc transformări semnificative în viața noastră.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu